„Рилски спортист” смълча „Левски” на „Герена”, продължава гонката с лидера „Балкан”

 

Самоковки наредиха 4 поредни победи в „А” група, точат се на „Славия” в следващия кръг

31-15-01-31-vasil-skiorkite-v-sini-ekipi

“Скиорките” (в сини екипи) решиха изхода на срещата още до почивката.

Нищо не може да спре „Рилски спортист” по пътя му към първите позиции в женската „А” група! В мач от 13-ия кръг на дивизията самоковки надиграха с 62:50 „Левски” насред „Герена”, оформиха серия от четири поредни победи и продължават да притискат лидера „Балкан”. Двата тима са разделени само от точка (24:23) пет кръга преди края на редовния сезон.

Решаващи за изхода на срещата в столицата се оказаха първите две части. В тях гостенките имаха превъзходство най-вече в стрелбата от близко разстояние и на почивката се оттеглиха с хубав аванс от 14 точки – 33:19.

След почивката „сините” се поокопитиха, заздравиха играта си в защита, но и това не бе достатъчно и след 40-минутна битка в залата на ст. „Георги Аспарухов” представителките на рилския град изковаха успеха.

Над всички за „скиорките” бе капитанката Никол Николова, записала на сметката си 12 т., 5 борби, 4 асистенции и 3 откраднати топки. 11 точки добави Христиана Гелова, а Моника-Лъки Радойкова завърши двубоя с 10 пункта, но и с 5 грешки.

Наставникът на „Рилски” Борислав Трифонов пък показа, че има доверие на всичките си състезателки, след като в хода на дуела даде шанс за изява на целия състав. От атмосферата на паркета попи дори 14-годишната Теодора Станоева, което още повече подвигна духа в лагера на гостуващия състав.

В следващия кръг „Рилски спортист” приема „Славия” в „Арена Самоков”. Срещата е в събота (18 февруари) в доста необичаен час – 12,00 на обяд.