Monday, July 15, 2024
HomeРегионСамоковРилски спортист с голяма конкуренция за групите на Шампионска лига

Рилски спортист с голяма конкуренция за групите на Шампионска лига

Баскетболният отбор Рилски спортист ще има голяма конкуренция в битката за място в групите на Шампионска лига. Това стана ясно, след като от ФИБА официално обявиха регламента на квалификациите.

Общо 24 отбора ще премерят сили в пресявките, като ще бъдат разделени на четири турнира, а само победителят от всеки ще продължава към редовния сезон.

Квалификациите ще се проведат в средата на септември, а на 26 юни от 12:00 часа българско време ще бъде изтеглен и жребият.

Ето и потенциалните съперници на българския шампион, като тепърва се очаква да бъде обявено и разпределението по урни: Петкимспор (Турция), Кутаиси 2010 (Грузия), БК Нокия (Финландия), Каледония Гладиаторс (Великобритания), Орадя (Румъния), Динамо Сасари (Италия), Нимбурк (Чехия), Фрибур Олимпик (Швейцария), Ден Бош (Нидерландия), Ювентус Утена (Литва), Калев/Крамо (Естония), Керавнос (Кипър), Андора (Испания), Норкьопинг Долфинс (Швеция), ПАОК (Гърция), Левице (Словакия), Бенфика (Португалия), Сабах (Азербайджан), Спартак Суботица (Сърбия), Антверп Джайънтс (Белгия), Телеком Баскетс Бон (Германия) и Трепча (Косово).

Четирите тима, спечелили квалификационните турнири, ще се присъединят към останалите 28 с вече гарантирано място в групите. Редовният сезон започва на 1 октомври.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular