Родители от Дупница: SOS, кмете! Пешеходната пътека при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” е изтрита, децата пресичат в огромен риск

Демиревски: Шофьорите по ул. „Венелин” го играят „бързи и яростни”, страх ме е да не блъснат някой ученик, всеки ден прибирам внучето си от училище

36-06-01-665
Дядото на ученик в училището г-н Демиревски за по-голяма безопасност лично всеки ден си прибира внучето.

36-06-01-666 36-06-01-667

Пешеходната пътека при входа на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Дупница е изтрита, има опасност да сгазят дете, алармираха родители във в. „Вяра”, които се надяват кметът Методи Чимев да се самосезира и да вземе мерки.

„Улица „Венелин” е като писта за Формула 1 за много шофьори, които не се съобразяват, че в близост има детска градина и две основни училища. Без пешеходна пътека е страшно, шофьорите си играят на бързи и яростни, а кой ще пази децата, страх ме е да не блъснат някое”, коментира дядото на четвъртокласник, представил се като Демиревски. Според него от КАТ-Дупница задължително трябва да сложат патрул сутрин, когато децата пристигат, бързащи за училище, и следобед около 15 часа, когато си тръгват по малките ученици, добави Демиревски.

Първокласничката Румина Миланова много внимателно пресича пътното платно, тя сподели, че пресича само на пешеходна пътека, а пред тяхното училище се оказва, че хем има такава, хем няма.

Разтревожени родители, баби и дядовци сигнализираха до вестника, че пешеходната пътека срещу входа на ОУ ”Св. св. Кирили Методий” – Дупница се е изтрила и децата не могат да пресичат безопасно на другия тротоар.