Рокади в МБАЛ – Благоевград: Дългогодишният шеф на ортопедията д-р Ал. Сивиков излезе в пенсия, началник става д-р Папучиев

Сменят и шефката на гастрото д-р Марияна Чаракчиева, поста поема д-р Цацов 

23-01-10-1-aleksandar-sivikov2
Д-р Александър Сивиков

Дългогодишният началник на ортопедията в благоевградската болница д-р Александър Сивиков освобождава ръководния пост. Причината е, че навършва пенсиона възраст. Болничният директор Огнян Митев издал вчера заповед за освобождаване от началническия пост.

23-01-10-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%be
Д-р Марияна Чаракчиева

Д-р Сивиков има над 30 години лекарски и управленски стаж. Той ще остане на работа като ординатор в отделението.

Началник на ортопедията става д-р Папучиев. В болничните среди се говори, че ортопед-травматолозите са денонощно на разположение, от 4 седмици в месеца 3 са дежурни. Там постъпват най-тежките случаи от региона на пътнотранспортни произшествия, битови травми, злополуки и аварии. Заплащането в ортопедията е обидно ниско, според медиците стартовата заплата на лекар със специалност е 600 лв., старши ординатор – 700 лв., началник – 800 лв. В отделението използваемостта на леглата е на 100%. Средната продължителност на операция е близо 1,5 часа, лекарският операционен екип е от 2-ма ортопеди.

Смяна ще има и в гастроентерологичното отделение на благоевградската болница. Досегашният началник отделение д-р Марияна Чаракчиева се пенсионира и на мястото й застава д-р Цацов.

И двамата отлични лекари Сивиков и Чаракчиева остават на работа като ординатори в отделенията си.