Еврокомисарят Петко Асенов и президентът на световната ромска организация Йован Дамянович, лидери от страната и чужбина искат среща с президента Румен Радев, алармират: Напрежението в Асеновград обхваща страната!

Петко Симеонов поздрави полицай №1 на Дупница Борислав Динев и жандармерията за акцията срещу нарушения на обществения ред по махалите от шумни сватби и кръщенета
 Еврокомисарят Петко Асенов и президентът на световната ромска организация Йован Дамянович, лидери от страната и чужбина искат среща с президента Румен Радев.
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ВАТИКАНА ПРИСТИГНАХА В БЪЛГАРИЯ, ОБСЪЖДАТ СЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА РОМИТЕ И ТЯХНОТО РЕШАВАНЕ, СЪОБЩИ ПЕТКО АСЕНОВ /вторият от ляво на дясно/
Те се  оплаква от вицепремиера Валери Симеонов, който иска да буда къщи по махалите. “Този човек не си дава сметка какви безредици може да създаде, къде ще отидат тези хора, той има майсторството да прави от мухата слон, да преувеличава и драматизира и от обикновени, и обикновени, битови скандали да ги превръща във войни. Главният проблем е липсата на предприятия, в които ромите да работят. Валери Симеонов не може да открие предприятие, той може да се прави на медиина звезда под маската на голям патриот, а всъщност отречен от това велико чувство. Затова искаме среща с президента, той трябва да наложи вето над поведението на Валери Симеонов.”- заяви Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите призова главния прокурор да се самосезира, заради насаждане на етническа омраза. В основата й стояли политически партии и по специално Патриотичният фронт. В Асеновград, Гърмен, Орландовци има много деца и стари хора, има много добри хора по махалите и те не заслужават това отношение от страна на Валери Симеонов, заяви още Асенов. “Валери Симеонов не е шеф на прокуратура, не е съдия и не може да се разпорежда с живота на хората, може само да работи в посока инвестиции и разкриване на работни места, но явно силата не му е в тази посока, по- лесно му е да руши.”- добави Асенов. Той поздрави специално шефът на РУ- Дупница Борислав Динев, който организира акция в ромските квартали заради шумни увеселителни събития и системно нарушаване на обществения ред в почивните дни.