Monday, July 22, 2024
HomeНовиниСвятРусия достави 4 тона хуманитарна помощ на Сирия

Русия достави 4 тона хуманитарна помощ на Сирия

Руският център за помирение в Сирия предаде над 4 тона хуманитарна помощ на град Дараа, предаде “Спутник” по информация на говорителя на центъра Александър Макаренко. Предоставихме над 4 тона хранителни продукти, които бяха разпределени сред повече от хиляда семейства, живеещи в Мутбин и Басир, посочи той. По думи на Макаренко помощта е била предназначена основно за християнските общности, които са дали много жертви във войната. Благодарение на дейността на руския център за помирение сирийците са получили общо 3,37 тона храна, бутилирана вода и продукти от първа необходимост. Освен това медицински специалисти от Министерството на отбраната на Русия са се погрижили за 105 000 сирийски граждани.

От март 2011 г. Сирия преминава през военен конфликт, при който правителствени войски се сражават срещу въоръжени групи от опозицията и терористични групировки.

След разгрома на ДАЕШ в края на 2017 г. се пристъпи към нормализирането на политическата обстановка, икономическото възстановяване и завръщането на сирийските бежанци.

Според данни на ООН близо 400 000 души са загинали по време на конфликта.

 

 

 

Източник:  news.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular