Русия стовари 35 тона военна техника във Венецуела

Два руски самолета кацнаха в столицата на Венецуела Каракас, съобщават световните медии. Информацията не е потвърдена официално от руските служби.

Самолетите пренасят тонове военна техника. При кацането на самолетите с руски флаг те били охранявани от контингент на националните гвардейци на Венецуела, информира The Guardian.

По данни на Sputnik става въпрос за техническо и военно сътрудничество.


Властите в Каракас също обясняват военната техника с обучение.

Венецуелският журналист Хавиер Майорка публикува пост в социалната мрежа Twitter, в който пише, че в руския товарен самолет имало около 100 войници. Те били предвождани от генерал Василий Тонкошкуров, който е началник на мобилизационния отдел на руските въоръжени сили.

Според журналиста от самолетите са свалени около 35 тона военно оборудване.

Припомняме, Русия застана зад президента на Венецуела Николас Мадуро, който категорично отказа да подаде оставка като такъв след натиска от САЩ и още десетки други страни, обвинен в манипулиране на изборите в страната.

Основни съюзници на Венецуела след разразяването на международния скандал са Русия и Китай. И двете страни са отпуснали милиарди долари на богатата на петрол латинска държава, подкрепяйки антиамериканското правителство на Мадуро.

 

Източник: news.bg