„Община Самоков хвърля ресурс за почистването на двора на Тютюневия склад, който е частна собственост”, сигнализираха самоковци. Бдителни граждани са забелязали, че в пространството оборка правят хора, ангажирани по програмите за временната заетост.

„Вече няколко дни се почиства дворът на бившия тютюнев склад в град Самоков, намиращ се в града до баскетболното игрище. Лично зам.- кметът Васил Сайменов ръководи работата.”, пишат читателите и питат: „Работещите на обекта хора от временната заетост ли са и ако да – има ли право общината да ги ангажира за пространства, които са собственост на частни фирми? „Тютюнева промишленост“ е доста богата фирма и би могла да си заплати за почистване. Защо за това се ползват хора, на които плаща държавата, за да вършат работа по улиците на Самоков? В селата липсват кадри и на селските кметове не се дават достатъчно бройки от временната заетост, а тези лица са насочени в частен обект, защо? Кой в Община Самоков спестява пари на Тютюнева промишленост? “ – питат самоковци.

В. „Вяра“ очаква официален отговор от общинска администрация в Самоков по зададените въпроси.

5 КОМЕНТАРИ

  1. добре че общината взима мерки че тези бдителни граждани дори и собственият боклук не могат даси изчистят а знаят само да коментират аз бих ги попитал тези свесни граждани подобре ли било да има боклуци и зарази и никои да не взема мерки или прасетата си искат даим е кочина поздравления на общината че е взела мерки да е чисто

  2. па то прасетата си сакат кочината как некоиси община ке и чисти а на село то сабрали се група един от компанята на масата провикнал еи ия колко е мрсно на площадо да се хванем да по чистим другите се спогледали и казали ба ти напили се бе ке работим ке викнем общината те ке работят ние кеси пием ха ха ха ха ха

  3. Сградата трябваше да се обезопаси.Деца се качваха на покрива и си правят селфита.Други пият,пушат и какво ли още не вътре.Когато стане белята ще ревнете всички къде е общината.Обезопасената сграда е частна,а не на Булгартабак.Наследниците не вземат никакви мерки от години.Едно голямо Браво на общината. Предотврати бъдещи нежелани злополуки с вашите деца.Така,че преди да питате,питайте и вие.Само малката сграда е на Булгартабак,а не целия имот.Айде със здраве.

  4. Бдителните граждани да намерят собствениците на имота и да ги попитат защо се стигна до намесата на общината…Или вие журналистите ги намерете и ги попитайте къде са всичките тези години и защо не си стопанисват имота…Иначе го продават за няколко милиона….

Comments are closed.