Отец Вергил

Не е преброил местата, беше се наканил да седи на табуретка, но го свалиха от автобуса, дано другия път и той да дойде, споделиха екскурзиантите

Сапаревобанският свещеник отец Вергил се самосвали от автобус с екскурзианти за Осоговския манастир до Крива паланка, Македония. Отецът организирал екскурзия за миряните от курортната община, като сам събирал по 20 лв. пътни от човек. За певиците на хора даже обещал безплатен превоз. Така той успял да натъпка до краен предел автобуса, като качил 50 пасажери. Минути преди тръгване, като станало ясно, че возилото е пълно до краен предел, той изнесъл от църквата една табуретка и я сложил зад шофьора с намерението да се курдиса на нея. Шофьорът обаче се ужасил и му заявил, че заради тази табуретка на македонската граница може да им посочат пътя за дома.

„Отец Вергил беше като застрелян, въртя се, цупи се, разфуча се. Жално се оглеждаше за доброволец, желаещ да освободи място. Тъй като такъв не се намери, отец Вергил отгледа стоповете на автобуса”, разказаха екскурзиантите, които подчертаха, че са си прекарали изключително весело. „Благодарни сме на отец Вергил, че ни разходи, но нека се научи да брои поне до 50, за да може да сподели следващия път изживяването с нас”, допълниха още те.