Свалиха обвиненията срещу Бахаров заради ”маловажност”

Носил само 0,3 г марихуана, смесена с тютюн

 

Софийската районна прокуратура е свалила обвиненията срещу актьора Явор Бахаров за притежание на наркотици, съобщи адвокатът му Любомир Таков пред “24 часа”.

Количеството марихуана, намерено у Бахаров, е едва 0,3 грама, при това примесено с тютюн. Освен това актьорът е съдействал на полицията. Когато униформените го попитали дали има забранени субстанции у себе си, той сам предал количеството и случаят попаднал в графа “маловажност”. Обвиненията са свалени и досъдебното производство е прекратено.

Случаят е от 4 декември. Излизайки от репетиция, до един от входовете на НДК е проверен от униформените, като доброволно дава угарката от цигара. Според постановлението за привличане като обвиняем веществото е коноп. Срещу обвинението адвокат Таков пише жалба, с която го оспорва. Според него не е направена експертиза дали активното вещество в малкото количество трева е под или над 0,2%, което вече е забранено от закона.

Адвокатът е категоричен, че обвиненията срещу клиента му са повдигнати, защото е известен, а разследващите органи трябва да концентрират усилията си за разкриване на опасни престъпления. Скоро след жалбата на Таков от прокуратурата прекратяват разследването.

През 2020 г. Бахаров бе арестуван в Банско

 

Явор Бахаров вече беше наказан условно, след като го заловиха да шофира, употребил на кокаин в Банско, а преди години бе съден за хулиганство.

Припомняме, че през февруари 2020 г. Бахаров бе арестуван в Банско заради шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Актьорът бил спрян за проверка от екип на полицейското управление в курортния град заради съмнителното му шофиране. 34-годишният мъж е управлявал личния си автомобил. При направените тестове за алкохол с дрегер и наркотици, резултатите са се оказали положителни.