Снимка: Диана Стоянова

Направих анкета на каква тема да бъде следващата публикация в рубриката „Светът на Мили”. Изненадващо за мен момичета и момчета ми отговориха така: „Искам нещо за любовта“ или „Мили, какво ти е мнението за любовта? Съществува ли? И какви са твоите романтични преживявания?“.

И така. Какво е любовта за мен? В какви приключения съм влизала за нея? И кога тя е опасна и трябва да стоим надалеч от нея. По принцип, когато чета нещо, свързано с любовта, оставам скептична. И ще ви кажа защо. Защото в повечето случаи я представят като най-най-хубавото нещо на света. Най-уникалното чувство, най-превъзходното. Все едно с влюбването започва нова ера, която е само цветя и рози. Съжалявам, че ще ви разочаровам, но според мен реалният живот не е приказка. Моята революция в любовта от загубена, наивна и влюбена до трезво мислеща жена не беше никак лека. Нещата, които съм правила, за да „живее любовта“, са, меко казано, трагични. Живеем във времена, в които връзките започват много бързо и бързо приключват. Имаме по няколко партньори на разположение, ако случайно нашата половинка ни остави. Ужас! Лично аз не одобрявам това поведение, но съм свидетел на това всеки ден. Ако можех с магическа пръчка да мина през всеки човек и да го поръся с вяра и честност, нямаше да виждам сълзи заради разбити сърца. Лично аз харесвам ученическата любов! Ако с партньора си сте заедно от ученици, поздравявам ви за силната воля, която имате, за да бъдете заедно! Харесвам ученическата любов, защото материалното не играе никаква роля. Няма коли, няма пари, няма тежко его… Има само едни искрени и истински очи, в които да се влюбваш. А ние знаем, че очите са порталът на душата. За съжаление аз нямах този късмет да бъда с моята ученическа любов поради ред причини. Но тези, които са – имам послание за  вас. Не се предавайте! Борете се един за друг и вървете по пътя на живота заедно. За останалите като нас – също има искрица надежда, но както казах – трябва да бъдем внимателни.

Според мен и моите разбирания любовната връзка трябва да бъде основана на взаимна помощ – да решавате заедно проблемите, заедно да градите, заедно да успявате! Всичко заедно! Но какво се получава в повечето случаи? Само единият готви, чисти, работи, плаща сметките и върви напред, а пък другият само мрънка, недоволства, разчита само на другия и бездейства. Няма стимул да действа. Такава “половинки”, дами и господа, не ви трябват. Ежедневието и бъдещето заедно се градят. Иначе положението натежава. При това много. Не позволявайте красотата и сладките приказки да ви манипулират, защото това не е любов, това е възползване от вашата добрина, отдаденост и любов. Търсете си партньор, който ще ви подкрепя и ще ви тласка само напред. Дори и да се спънете по пътя и да паднете, той/тя трябва да бъде до вас, да ви хване, да ви изтупа и да ви бутне да вървите отново напред. Запомнете, че половинката до вас трябва да ви дава криле да летите, не да ви ги реже… било то чрез сцени на ревност, преследване, манипулация, изневяра и лъжи. Това не е любов. Това е чисто загуба на време и пропиляване на вашата енергия. Търсете спокойствието и сигурността. А не “енергийни вампири“, които да съсипват живота ви.

Съветите, които бих дала за момичетата и момчетата, са следните:

Момичета, не бъдете наивни. Не се втурвайте в авантюри. Първо споделете на вашите приятелки за него. Те ще ви защитят, ако са ви истински приятелки, и няма да ви оставят да бъдете подведени или да направите някоя глупост заради “любовта“. Тук искам да благодаря на Стаси, Поли, Веси, Памела. Обичам ви, момичета! Тези момичета многократно са ме спасявали от “манипулатори“.

За вас, мъже – ако сте от успешните с кариера и с финансова стабилност, за да разберете дали жените до вас са истински, просто се направете на бедни, но с мечти. Ако те ви приемат БЕЗ нищо – това са вашите момичета. Но ако не повярват във вас и ви оставят заради това, че сте им отказали някоя покупка – не са за вас. Това са меркантилни жени, които струват колкото едни обувки. Такива жени търсят изгода и пари. Те ще се възползват от вас и вашите души. Не си го причинявайте. Дори да са най-красивите. Красотата е до време, а характерът и душата са за ЦЯЛ ЖИВОТ! Запомнете го.

В заключение, скъпи читатели, ще ви кажа – търсете баланса! Тоест 50% мозък и 50% сърце. Защото когато изберете която и да е от двете крайности, ще катастрофирате много тежко. Така че формулата за любовта според мен е 50% мозък + 50% сърце = 100% баланс!

Бъдете умни и вярвайте в любовта.
Весели празници ви желая и бъдете благословени!
Ваша Мили