Свлачище застрашава жилищни блокове в местния квартал “Еверест”, водопровод и част от сградите на затвора в Бобов дол, каза пред БНР кметът на миньорската община Елза Величкова. Общината вече е внесла проект и искане за финансиране за укрепването на терена по фонда “Бедствия и аварии”, отбеляза тя.

Свлачището е на фронт от около 100 метра. При дъждовете през есента и топящия се сега сняг се е активизирало. Това застрашава няколко панелни блока в квартал “Еверест”, основния довеждащ водопровод за Бобов дол, както и част от сградите на затвора в града, където са правени частични укрепвания, но те не дават ефект.

Необходимо е спешно укрепване.

Със ситуацията е запознат и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, която преди дни беше в Бобов дол по друг повод, каза кметът Елза Величкова:

“Там се свлича земната маса и има опасност и за блоковете, които са отгоре, и за водопровода, който минава от там, и за затвора, който е отдолу под него, така че аз затова си позволих да занимавам министърката като беше в Мламово. Каза да си подготвим документите, да си ги пуснем. Помолих я за съдействие. Предполагам, че ще трябват доста пари. Голямо свлачище е и е опасно”.

1 коментар

 1. ЗА ВСИЧКО СИ ИМА ОБЯСНЕНИЕ.
  ЗЛОУПОТРЕБА, НЕГРАМОТНОСТ И ОЩЕ МН. ДРУГИ.
  ЩЕ ВИ ДАМ ЗА ПРИМЕР ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА НА УЛ.” ВАСИЛ ЛЕВСИ “.
  НАПРАВЕНА НЕДОПРАВЕНА. ЗАЩО ЛИ?
  НЕГРАМОТЕН ПРОЕКТАНТ, ОТКРАДНАТИ СРЕДСТВА ТОВА ЛИ ДА ПРИЧИНИТЕ.
  ЗАСРАМЕТЕ СЕ И СПРЕТЕ ДА СЕ ХВАЛИТЕ ЧЕ НЕЩО СТЕ НАПРАВИЛИ ЗА ГРАДА.

Comments are closed.