СДС ще се яви самостоятелно на местните избори в Благоевград

Мария Гошева – новият председател на СДС-Благоевград, заяви,  че ще работи за съживяването на политическата формация.

На предстоящите местни избори СДС ще се яви със самостоятелна листа за общински съветници в община Благоевград, стана ясно на пресконференцията, която ръководството на СДС на национално и местно ниво даде след края на отчетно-изборната конференция, която се проведе в понеделник вечерта.

За заместник председател бе избран Васил Чолаков, а за секретар Елена Димитрова, обяви на пресконференция Илия Лазаров, главен секретар на СДС. Той изтъкна изключително доброто представяне на Мария Гошева на изборите за парламент, на които тя е събрала 809 преференции. Като цяло в областта СДС е събрал 1100 преференции, което е добра атестация за мястото и ролята на партията в коалицията ГЕРБ – СДС.

Съюзът между ГЕРБ и СДС е основан на разума, имаме общи цели, интереси и възгледи, подчерта Илия Лазаров. Според него СДС има своя достоен принос към коалицията.

На отчетно-изборната конференция в Благоевград пристигна и лидерът на СДС Румен Христов. На форума присъстваха областния председател на партията Димитър Димитров и членове на партията.