Колко ще издържат новите павета при това натоварване, се питат хората от квартала.

Жителите на най-големия жилищен квартал в Дупница „Бистрица” нагазиха с колите по новите тротоари. Както е известно, в квартала тече мащабен ремонт, включващ подмяна на водопровод и канал, а също и облагородяване – направата на нови тротоари, улици, алеи…

От общината заявиха, че са предупредили транспортните фирми да паркират само на разрешените за това места.

Разкопките около полагането на водопровода и канала са на финалната права, което позволява усилено да се работи и по оформянето на улиците и тротоарите, част от които даже са готови. Хората от квартала явно едва са чакали новите павета и по вече изградения тротоар пред бл. 63 бързо накацаха коли. В края на редицата даже се мъдреше автобус.

„Като го гледаме този автобус, паветата по тротоара струват повече от него. Колко ли ще издържат на това натоварване? Как може, тротоарите още не са направени, а ние започваме със старите номера, тук няма правила и забрани”, възмущават се жители на квартала.

След сигнал на „Вяра” служители на Транспортния отдел към община Дупница отидоха на проверка.

В редичката, паркирали по тротоара коли, се мъдреше цял автобус.

„След направената проверка са уведомили транспортните автобусни фирми за установеното паркиране на нерегламентирани места в района на жк „Бистрица” и категорично се забранява повторно подобно действие. При установено последващо такова ще бъде налагана санкция от община Дупница в размер на до 500 лева за първо провинение съгласно Наредбата за опазване на общинските площи.

Също така апелираме към шофьорите на МПС-та да не паркират на тротоарите и изграждащите се алеи с прясно поставени плочки, а да ползват възможните паркинги и местата, които няма да попречат за качественото изпълнение на проекта”, съобщиха от пресцентъра на общината.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Този автобус от много години паркира на тротоара пред блока и уврежда не само тротоара но и пречи на пешеходците да стигнат до автобусната спирка! Незнайно кой разрешава на автобусите да домуват пред блоковете!Дано общ.администрация най-после се вземе в ръце и санкционира всички,които унищожават не само тротоарите но и зелените площи в квартала но и пречат на свободното движение на пешеходците! Да видим кой е по-голям?!

  2. Това е нормално за Дупница. Тук всеки е тарикат. Както каза преди години един: ”В този град няма втори”. Вижте как се паркира в центъра и на паркинга на Кауфланд. Кой както може и където може, без да го интересуват другите. А после, кмет ни виновен, КАТ ни виновен. Виновни са ни само дебелите овчи дупнишки кратуни.

  3. С това стесняване на улиците и с ограничаването на парко-местата къде да паркират хората?

  4. Същата простотия да се стесняват улици беше направена на военната болница и квартала на пазара.
    Трябва да се изписват скъпите павета и по малко асфалт.

Comments are closed.