Сигналите за бомби продължават да валят

 

МВР обещава, че изборите няма да се прекъсват

Сигналите за бомби в редица училища няма да прекъснат предстоящите в неделя избори. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в сряда. Полицията ще поеме охраната на изборите секции още в събота и ще остане на място до приключване на изборите.

“Така че няма как по време на изборния процес, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, няма как да бъдат поставени такива”, заяви Демерджиев.

От началото на седмицата училища са обект на атаки с фалшиви сигнали за поставено взривно устройство. През последните дни десетки бяха евакуирани. Директорите действат по протокол, който изисква проверка на сградите в такива случаи. Според Демерджиев процедурата е остаряла. Той обеща нов протокол за действие в срок до 31 март. Предишната вечер от ЦИК поискаха насоки от МВР как да действат в случай на бомбена заплаха по време на изборите.

Бъдете спокойни

“Ние ще извършим физическа проверка на всяка една изборна секция още в събота и ще ги поемем под охрана, така че не е възможно да се прекъсне изборният процес. Апелирам към хората спокойно да упражнят правото си на глас. Всеки може да гласува без никакви притеснения”, заяви вътрешният министър.