Силен Ботев съкруши дубъла на Левски в Ихтиман

Отборът на Ботев (Ихтиман) започна с победа участието си в групата за разпределение на местата между 11-о и 22-о в Югозападната Трета лига.

Момчетата на Валери Свиленов победиха у дома Левски II с 2:0. Попаденията за успеха реализираха  Борислав Балджийски в 20-та и Ивайло Величков в 60-та минута на срещата.

Воденият от Елин Топузаков тим от столицата съумя да удари греда в началото на срещата и това остана най-чистото положение в двубоя за “сините”.Ботев изигра един от най-силните си мачове от старта на полусезона, а четирите загуби преди този двубойне се отразиха на момчетата.

В 20-ата минута Борислав Балджийски, който е юноша на “сините” откри резултата с отличен удар от 15 метра. До почивката резултатът се запази и двата тима се прибраха на почивка при 1:0 за Ботев.

В 60-та минута Ивайло Величков се разписа за 2:0 и сложи точка на спора. След този успех Ботев заема 15-ото място с 18 точки, а Левски II е на 16-ото с точка по-малко.

След този успех Ботев заема 15-ото място с 18 точки, а Левски II е на 16-ото с точка по-малко.

Следващата седмица Ботев гостува на Оборище в Сарая, а Левски II излиза срещу ЦСКА 1948 III.

Мачът бе изгледан от собственика на столичния тим Наско Сираков, но е бил забелязан да напуска стадиона преди неговия край.

Ташко СУЛЬОТОВ