Скандална имотна измама в Перник: Двама задържани пред нотариална кантора, иззеха документи, техника и “БМВ” от баща и син

Оперативно-издирвателните действия са проведени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Полицаите установили сделка с недвижим имот, осъществена с фалшиви документи, представени от 51-годишна перничанка. Жената представила фалшиво удостоверение за сключен граждански брак с починало лице, което не е имало никакви наследници. Имотът е прехвърлен на 26-годишен перничанин, който е знаел за измамата. Двамата са задържани след сделката пред кантората на пернишки нотариус. По-късно е претърсен адреса на който живеят баща и син на 46 и 25 години. Там са намерени и иззети множество документи, два лаптопа и електронен носител на информация, както и лек автомобил „БМВ“ с който са се движели. По първоначални данни бащата и синът са в основата на незаконната дейност. Двамата ще бъдат проверявани и за други подобни случаи.

Образувано е досъдебно производство по чл. 316 вр. чл. 408 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.