Скандал в Перник! Волейболисти на Миньор налетяха на главен съдия

Напрежението ескалирало след мача с Раковски

Скандал в Перник беляза втората полуфинална среща във волейболната Висша лига за мъже Миньор (Перник) – Раковски 196 (Севлиево) 0:3, предаде Sportal.bg, като се позова на няколко независими източника.

Гостите от Раковски спечелиха двубоя категорично и се класираха за финал във Висшата лига срещу Дунав (Русе) в неделя в Стара Загора, след загуба в първия двубой с 2:3.

Двубоят преминал в изключително коректен тон, но след края му се е стигнало до покачване на напрежението.

Още при напускане на залата волейболисти на Миньор са влезли в спор с главния съдия Любомир Петров.

След това пред зала “Борис Гюдеров” двама от волейболистите на Миньор са стигнали до саморазправа с главния съдия Любомир Петров.

В НВЛ очакват доклад на делегата на двубоя Костадин Сеганов, за да вземат конкретни мерки и наказания.

На официалната страница на ВК Миньор във фейсбук не коментираха случилото се след мача. По отношение на двубоя се казва следното:

„За съжаление отборът ни не успя да се класира за втора поредна година на големия финал. В полуфиналната серия нашите отстъпиха на севлиевци след размени на победи (2:3 в Севлиево и 0:3 в Перник). Благодарение на чистата си победа гостите заслужено продължават напред.

Пред пълната зала „Борис Гюдеров“ нашите опитаха всичко възможно да се доберат до така желаната победа, но гостите се оказаха по-подготвения отбор и заслужено стигнаха до трите точки. Не изключваме и факторът съдийство, който повлия до голяма степен на развоя, но основна заслуга имат волейболистите на Раковски, които успяха да бъдат по-добри във всички компоненти от играта.

По този начин миньорци приключват сезон 22/23 на почетното трето място и с още по-голяма мотивация за предстоящата кампания.

Искаме да благодарим от името на целия ВК Миньор за непрестанната подкрепа на верните ни привърженици през цялата година. Очакваме ви отново в залата през есента. Бъдете здрави!“.