Tuesday, July 23, 2024
HomeРегионКюстендилСКБ "Васил и Георги Илиеви" стана шампион на България в  истинска игра...

СКБ “Васил и Георги Илиеви” стана шампион на България в  истинска игра на волята  

Кюстендилският тим грабна отборния трофей „Атанас Комшев“ за първи път от 2009 година

 

160 борци от 30 клуба се бориха за медалите при класиците в Пловдив, на държавния личен-отборен шампиона, който се проведе в зала “Колодрума”.

Кюстендилецът Симеон Станкович донесе отборната титла за „Васил и Георги Илиеви“ (Кн) в класическата борба, след като в последната финална среща при 130-килограмовите успя да обърне резултата на първенството в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Участникът в реалити шоуто „Игри на волята“ изоставаше с 1:2, но в последните минути прояви характер и взе победните две точки срещу Игнат Миленов (“НСА – Васил Левски”).

За Спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“- Кюстендил шампиони станаха още Недялко Петров (60 кг) и Августин Спасов (63), а Константин Стас (67 кг), Илиян Василев (72), Михаил Мелехов (97) се окичиха с бронз.

Така кюстендилският тим по борба взе отборния трофей „Атанас Комшев“ със 160 точки, за първи път от 2009 година.

При загуба за Станкович, шампион ставаше тимът на „Левски“, който остана втори в подреждането със 156 точки. Трети се класира съставът на „Ботев-93“ (Враца) със 147 точки.

Александър Костадинов, европейски шампион при мъжете и двукратен №1 в света при юношите, пък изигра последната си среща, само месец преди да навърши 36 години. И се оттегли от спорта с медал, макар и сребърен.

Бившият национал стигна до финала в категория до 72 кг след три победи – над Димитър Стефчев (4:1), Вили Димитров (7:0) и Николай Дзезов (9:0). А в решителната схватка отстъпи единствено на Иво Илиев, трети на европейското до 23 г., с 1:4.

След последния съдийски сигнал Костадинов остави кецовете на тепиха и ознаменува края на кариерата си със салто.

“Завръщаме се като отборни шампиони от държавния шампионат в Пловдив! Това е голяма радост и гордост за всички нас- като треньори, за любителите на спорта в града и за родителите на нашите талантливи състезатели! Тази титла е признание за труда, който полагаме в залата и ежедневните тренировки – дават резултат” – коментира за кореспондент на Кюстендил-информационен портал, Валери Райчев- председател на кюстендилския клуб по борба.

В схватките при жените пък, Никол Атанасова извоюва бронза за СКБ “Васил и Георги Илиеви” – Кюстендил, в категория до 76кг, а Иванка Барутчийска завърши пета в категория до 50кг.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular