4-ма са задържаните в Дупница и Кюстендил

В  къща в Дупница при проведени процесуално-следствени действия са открити и иззети 17 растения канабис с височина около 1 метър. Общото им тегло е 5.770 килограма. В мазето на къщата е разкрита малка лаборатория за отглеждане на коноп в домашни условия. Растенията са били насадени в саксии, а помещението е било оборудвано със специални светлини имитиращи слънчева светлина. 40-годишният ползвател на имота е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

20-годишен дупничанин е задържан на улица „Николаевска“. При проверката от него са иззети 2 грама канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани 3 бързи досъдебни производства – Едно  в Районно управление-  Кюстендил и две в Районно управление-  Дупница. Материалите са докладвани на прокуратурата.

При проведената операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, от жилище в кюстендилския квартал „Изток”  са иззети 23 дози хероин и мелница с остатъци от канабис. Обитателите на жилището 25-годишен мъж и 19-годишна жена са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил.

Акция „Бяло”  започна в сряда в цялата страна. Прокурори и полицаи в цялата извършват проверки срещу разпространението на наркотични вещества. Акцията е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. Съвместната акция на МВР и прокуратурата е първата от месеци насам срещу разпространението на дрога. От доста време МВР отчита рязко повишение на шофьорите, които сядат зад волана след употреба на наркотици, което говори за тенденция за ръст на наркоразпространението, коментират магистрати.