След ареста на автобанда: Цяло хале с разфасовани коли в София

Групата задигала по поръчка лъскави коли и продавала частите им в интернет и на автокъщи

banda-koli

Бандата автокрадци на луксозни коли, която бе задържана в сряда в София, е задигала по поръчка автомобилите. Разкрито е и хале, което е пълно с крадени разглобени автомобили.

Това съобщиха на специална пресконференция директорът на СДВР Младен Маринов и шефът на столичната Криминална полиция Ангел Бадънков, предаде Дир.бг.

В сряда при спецоперация в столичния ж.к. “Люлин” с участие на отряда “Кобра” към СДВР, бяха задържани двама мъже и една жена – членове на престъпната група, които са с климинални досиета.

Криминалистите засекли членове на групата, докато крадат скъп джип. Двамата арестувани мъже са притежавали изключително рядка техника за разкодиране на луксозни возила. Жената, която пък живее с единия от арестуваните апаши, е карала в този момент ескортиращ автомобил. Бандата се е специализирала както в краденето на автомобили от среден клас, така и от високия.

“По принцип тази група извършва противозаконно отнемане само по поръчка и според търсенето на пазара. Което е най-търсено – такава кола противозаконно отнемат. След това разфасоват я на части, които се продава по интернет, а с някои от частите се зареждат автоморгите из страната”, поясни Бадънков.

По-късно в ж.к. “Гевгелийски” полицаите открили хале с укрити разглобени на части множество коли, крадени на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Наемателят на склада също е задържан. Той и другите двама арестувани мъже са криминално проявени и осъждани за грабежи, кражби и изнасилвания, а в хода на разследването е установена по категоричен начин съпричастността им към намереното крадено движимо имущество.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на двамата автокрадци е повдигнато обвинение за противозаконно отнемане на МПС, а на наемателя – за вещно укривателство.

Наложени са им мерки за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа. Утре предстои внасяне на искане в Софийския районен съд за постоянното им задържане.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност в рамките на образуваното досъдебно производство продължава.