След скандал за силна музика! 67-годишен от Петричко се простреля в главата

Транспортиран е в „Пирогов“ в тежко състояние

Мъж от петричкото село Самуилово е с опасност за живота след скандал в местен ресторант. По първоначална информация 67-годишният Симеон Б. сам се е прострелял в главата.

За инцидента потвърдиха в неделя от Областната дирекция на МВР-Благоевград.

От полицията посочиха, че около полунощ в районното управление в Петрич е получен сигнал за висока музика от заведение в с. Самуилово. Пристигналите на място полицейски служители са предупредили собственика на заведението да не се нарушава нощната тишина, след което музиката е спряна, но около час по-късно е получен втори сигнал. Отзовалите се полицейски служители са съставили предупредителен протокол на собственика на заведението, съобщават от ОДМВР – Благоевград.

Малко преди два часа в нощта срещу неделя е получен трети сигнал и от пристигналите на място полицейски служители е съставен акт за нарушаване на Закона за шума и околната среда. От полицията съобщават, че между собственика на заведението и 67-годишен мъж, който живее в непосредствена близост, е възникнал скандал, при който 67-годишният мъж е отправил заплахи с газов пистолет, преправен в боен, след което се е самопрострелял в главата. Мъжът е транспортиран в столичната болница „Пирогов“ в тежко състояние.

От полицията допълват, че за случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава, съобщават още от ОДМВР – Благоевград.

По информация на БНР пострадалият е криминално проявен и е участвал в  международен канал за трафик на хероин. Бил е залавян с голямо количество наркотик в Германия, където е лежал в затвора.