Служителка на община Кюстендил е с COVID-19

Кметът Петър Паунов
  • Двама мъже са починали през последното денонощие, трима са новозаразените в Дупница

Служителка от Техническия отдел на община Кюстендил е заразена с новия коронавирус. Това потвърди кметът Петър Паунов на извънредна пресконференция. “Имаме колежка с двустранна бронхопневмония, дала е положителен  PCR тест за коронавирус”. Кметът уточни, че има 4-ма контактни служители, които още във вторник вечерта, когато е излязъл положителният тест, са били уведомени.

“Тя е на домашно лечение, макар и с двустранна бронхопневмония, но състоянието й се подобрява. От сутринта се взимат PCR тестове на контактните й колеги. Сградата на общината още в 7 часа сутринта е дезинфекцирана изцяло, преди да дойдат всички колеги и екипи. Ще продължим работата. Надяваме се другите 4 теста да са отрицателни. Няма паника сред колегите“, каза още Паунов.

“Самата колежка е била изключително внимателна заради нейното крехко здравословно състояние и съпътстващите заболявания на съпруга й, но въпреки това е налице положителен PCR тест за коронавирус“, заключи кметът.

В същото време стана ясно, че новите положителни проби в област Кюстендил са десет. Новозаразени лица с COVID-19 има в пет общини от областта – Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня и Кочериново. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил. По един нов случай има в общините Рила, Кочериново и Сапарева баня. В община Дупница новозаразените с коронавирусна инфекция са трима, а в община Кюстендил – четирима.

Към този час хоспитализирани в Ковид-отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са петима души. От лечебното заведение обясниха, че състоянието на 83-годишна жена е критично. Останалите пациенти са в средно тежко състояние.

Мъж на 82 г. и мъж на 68 г. от община Кюстендил са починали през изминалото денонощие.