Monday, July 22, 2024
HomeРегионБлагоевградСлужител на ГД "Охрана" е със счупен нос след бой пред пиано...

Служител на ГД “Охрана” е със счупен нос след бой пред пиано бар в Благоевград  

Инспектори при кмета Илко Стоянов отново в ареста на полицията

 

Нови подробности излязоха наяве след масовото меле пред бар в Благоевград. Служител на Главна дирекция “Охрана” към правосъдното министерство е със счупен нос, пострадали са двама негови близки. Задържаните охранители се оказват служители на общинския “Инспекторат” в Благоевград, които в свободното си време работят и в пиано бара. Версиите за случката на двете страни се разминават.

“Инцидентът става в събота вечер – 5 март. Въпросната вечер бях вкъщи и празнувах Тодоровден. Стана късно и решихме да продължим купона навън. Отидохме във въпросния пиано бар. Седнахме, поръчахме си, веселихме се, всичко си беше нормално. Въпросният инцидент се случи на тръгване. Започнаха да ни бият, не знам каква е предисторията”, разказва пред БТВ Тодор Гръчки, служител на ГДО и потърпевш.

В нощта на боя, заедно с Тодор е и неговият кум Димитър Стойчев. Според изнесена информация в публичното пространство Стойчев е провокирал скандала с изказване, че иска шопска салата. “При влизане във въпросния бар, дамата отпред каза, че има вход. Платих входа и седнахме на масата. Пускаха само сръбска музика и чалга, не отиваше на самото заведение и по едно време с ирония казах, че искам една шопска салата, за да отива на музиката. До нас имаше и компания, която може да потвърди всичко, което е станало”, твърди Димитър Стойчев.

По думите на двамата мъже те са пребити от охраната на пиано бара. Оттам обаче отричат и казват, че боят е станал отвън с участие на други клиенти.

“Бяха много агресивни. Имаха проблеми с персонала, с други клиенти, постоянно провокираха. Направихме няколко пъти забележка, те не възприемаха и се наложи да ги изведем навън. От нашата страна – никакъв физически контакт. След извеждането излиза голяма част от заведение, може би са имали някаква ситуация с тях”, каза Любомир Илиев, охранител и служител на общинския “Инспекторат”.

По думите на собственика на охранителната фирма още при идването Тодор Гръчки и Димитър Стойчев са казали, че няма да плащат вход и са се представили за служители на полицията.

“Опитали са се да не платят входа. Въпреки това, колегите са ги допуснали. Още при поръчването е имало напрежение. Служителите ми са действали изключително професионално, запазили са самообладание”, твърди Красимир Алексиев, собственик на фирмата.

Според шефа на охранителната фирма камерите в пиано бар са запечатали само извеждането на двамата мъже. По случая тече разследване. Кметът на Благоевград каза, че засега ще запази мълчание, но в случай, че се докаже вина на служителите му, те ще бъдат отстранени.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular