Случи се чудо с ученика, изпаднал в кома в бургаското школо

 

Животът на ученика, изпаднал в кома в бургаското школо, е спасен! Това обявиха за ПИК от бургаската болница.

„Пострадалият вече е в добро общо състояние и е със стабилни показатели. Пациентът претърпя спешна операция на кръвоизлив в мозъка. Хематомът е отстранен и той е стабилен“, поясниха за ПИК от лечебното заведение.

Припомняме, че в бургаското училище „Св. св. Кирил и Методий” десетокласник получи хематом в мозъка и изпадна в кома? Инцидентът е станал снощи.

В момента на всички в училището им е забранено да говорят, докато тече следствието.

Основният човек, който трябва да понесе отговорност и да коментира ситуацията пред медиите – директорката Снежана Няголова, пък избра да излезе в отпуск точно сега.

Началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева заяви, че почивката на г-жа Няголова е планирана от доста време и в момента тя се намира в чужбина. Преди това обаче директорка връчила обстоен доклад по случая. Според него се касае за здравословен проблем на 17-годишния Кристиян С., който тренирал бокс и това е в основата на кръвоизлива.

Ученици обаче описват инцидента по различен начин. Според тях по време на час по физическо момчето правело спаринг със свой съученик. След като е ударен по-силно в главата, Кристиян губи равновесие и пада по стълбите. Падането води до нови, по-тежки удари. Въпреки това момчето казва, че се чувства добре и продължава да се боричка с връстниците си. В този момент децата били оставени без надзор и явно затова не са предприети някакви мерки от учителя по физическо.

Малко по-късно на Кристиян му прилошава сериозно, започва да му тече кръв от носа и устата. Едва тогава той е изпратен в медицинския кабинет, но се свлича пред вратата. Повикана е Бърза помощ и е откаран в болница. Защо директорката е развила различна версия пред Инспектората, остава загадка…