Случи се! Ямбол нанесе първа загуба на Рилски спортист за сезона в НБЛ. В своята зала „Диана“ „Непреклонните“ спечелиха с 86:80 в мач от 19-ти кръг в лигата.

Победата шеста за тима на Александър Алексиев, който има и 11 загуби. Отборът от Самоков пък е с баланс 17-1.

Мачът започна като дерби и бе изключително равностоен. До края на първото  полувреме гостите водеха с минимална преднина. Самоковци дори поведоха със 7 точки след завръщането си на терена, но в края играчите на Ямбол доминираха на терена и направиха пълен обрат.

Трей Сампсън наниза 25 точки за Ямбол, Иван Лилов се разписа с 23 точки, а Декуан Морис вкара 15 точки. Доминик Кристиано се включи с 10 точки.

За Рилски спортист Чавдар Костов реализира 22 точки, а Димажио Уигинс (12 борби) и Брендън Рандолг добавиха по 18 точки. Деян Карамфилов вкара 12 точки.

Людмил Хаджисотиров, старши-треньор на Рилски спортист коментирарезултата с думите: „Ясно беше, че ще дойде моментът на първата загуба. Поздравявам отбора на Ямбол, който победи заслужено в днешния мач. Трудно бихме победили в тази зала в двубой, в който имаме 11 асистенции и 17 грешки. Не играхме нашия стил баскетбол. Позволихме да ни вкарат 30 точки в четвъртата част – в момента, когато събитията се решаваха точка за точка. Бяхме доста далеч от това, което искаме да покажем и което сме показвали като игра. Трябва с работа и с усилия, с мисъл и с концентрация да си подобрим състоянието и да започнем да играем по-добре. Всяко едно нещо трябва да си го изработим и да си го извоюваме – никой нищо няма да ни даде наготово. Това, че в момента сме първи, няма значение. Аз гледам как играе отборът. Имаме само 7 точки от бърза атака и позволихме да ни вкарват лесни кошове. Когато разиграеш такъв отбор, той започва да се надскача: центърът им Сампсън днес е с 25 точки и 80% , 4 от 5 от тройката. Иван Лилов също влезе в добър ритъм, докато ние видимо не бяхме в добро състояние и това пролича на терена. Имахме два момента, в които повеждахме с 9-10 точки, играехме добре и след това им позволихме да се върнат в мача. Просто не сме готови. Стават ротации и след това ни се губи ритъмът. Това трябва да се поправи, защото няма време. Това е нещото, над което ще работим и което ще фиксираме по най-бързия начин.“