Собственик на Tesla залепи над 14 хиляди монети върху колата си

Според изчисленията това са около 73 килограма над теглото на Model X

Собственик на Tesla Model X привлече вниманието на своите съграждани, а също така и на стотици хиляди потребители в интернет, след като колата му стана публично достояние. Неизвестният притежател на Model X покри автомобила си с над 14 хиляди монети от по пет цента, представяйки ни едно нестандартно виждане към визията на електромобила.

Потребител на Reddit с никнейма Machidalgo пресметна, че за покриването на колата са използвани между 14 112 и 14 238 монети от по пет цента. Добавяйки нужното количество лепило, той е изчислил, че това добавя между 72.6 и 74.8 килограма към теглото на колата. Добавяйки в уравнението и пробега според официалните данни, то това може да доведе до загуба на пробег между 9 и 19 километра спрямо стандартен автомобил.

Всички залепени монети са еквивалент на около 710 долара или около 672 евро, което е много по-евтино от боядисването или поставянето на фолио върху автомобила. Въпреки това, предполагаме, че под монетите вероятно има фолио, което да позволи на собственика да ги премахне при преосмисляне на идеята./ fakti.bg