Захари Шулев посрещнат с викове “урод”, “садист” и “в затвора”

 

С викове “урод”, “садист” и “в затвора” бе посрещнат от защитници на правата на кучетата Захари Шулев при довеждането си в Софийския градски съд. Същият бе обвинен за тормоз над кучето Мечо в столичния квартал “Княжево” в края на октомври.

37-годишният мъж не се обърна към демонстрантите при влизане в съдебната зала. Единствените думи на обвиняемия пред съдебните заседатели бе “Съжалявам за постъпката си. Нищо повече не мога да кажа”.

Миналата седмица Шулев бе поискал  да бъде освободен от ареста, след като Софийският районен съд го остави там. СГС отхвърли молбата на Захари Шулев, които остава зад решетките, според магистратите има достатъчно данни, че той е измъчвал животното. Ако бъде пуснат с по-лека мярка, има опасност да извърши ново престъпление, е сред мотивите на магистратите.

Защитата на Шулев изтъкна, че няма опасност той да се укрие. Над 20 природозащитници са присъствали в залата, където се е разгледало делото. Решението на съда бе посрещнато с аплодисменти.

Присъстващите настояха за по-тежки присъди на насилниците на животни и обявиха, че от тази неделя ще организират протести в цялата страна.