Социалдемократът Васил Михайлов е новият губернатор на Перник

 

Досегашният губернатор д-р Александър Александров е в отпуска

32-02-03-alexandar-alexandrov
Д-р Александър Александров

Перник е с нов губернатор. Начело на областната управа застава Васил Михайлов. В момента той работи в частния сектор. През 2014 година е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност „Икономика и

управление на търговията“, има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Рокадата в ръководството на областта е с вчерашна дата, след като служебното правителство смени още 7 областни управители заради желанието им да се включат в партийни листи, съобщи говорителят на МС Ирина Белчева. Сред тях е и пернишкият губернатор д-р Александър Александров.

В момента д-р Александров е в отпуск. Той е трети в листата на ГЕРБ и му предстои тежка битка с досегашния народен представител от неговата партия Ирена Соколова. Вероятно в нея решаващ ще е мажоритарният вот.

За стола на доктора се спрягаха много имена, сред които и на общинския съветник от гражданската квота на БСП Ерик Рангелов, който бе и кандидат за кмет на последните местни изброи, на лидера на пернишките социалисти Кирил Леонов, дори на двама бивши областни управители – Иван Димитров и арх. Михаил Михайлов.

Изненадващо обаче поста зае социалдемократът Васил Михайлов, който през 2007 година бе кандидат за кмет на Перник от ПП „Социалдемократи”.