Спартак (Склаве)се наложи над шампиона Спортист в Падеш

Снимка – Спартак (Склаве)

На стадиона в Падеш в мач от 26 кръг за първенството на АОГ „Струма” се срещнаха отборите на местния Спортист-Падеш от с.Падеш и Спартак(Склаве). В този мач футболистите от гостуващия тим показаха истински спартански дух и воля желание за успешен завършек на първенството, макар и като гости.

През първата част на мача имаше малко атаки, с много подавания и удари от далечно разстояние, което не носеше успехи за нито един от двата тима.

През второто полувреме футболистите на двата тима играха на по-високи обороти и атаките се редяха една след друга и пред двете врати. В 50-та минута домакините успяха да поведат в резултата след отлично проведена бърза контраатака, която завърши с гол на Миле Денковски за 1:0.

Футболистите на гостите тръгнаха в търсене на гола и равенството не закъсня. След бърза атака през центъра Христо Чаракчиев излезе на удобна позиция и успя да отбележи за 1:1.

Последваха удари на Латровалиев, Чолтеев и Сухарев,  които отблизо не бяха  точни срещу вратаря на домакините.

В 75-та минута Чаракчиев бе повален и главният съдия Иван Донев отсъди дузпа, която Латровалиев отбеляза за 1:2.

„Завършваме сезона в АОГ „Струма“ на 3-та позиция, след много силна есен и колеблива пролет, ще си вземем поуките и заключения и през новия сезон ще се опитаме да се представим още по-добре. Благодарим на нашите фенове които ни подкрепяха през целия сезон. Дори и в днешното гостуване, което е най-далечното – 80км от Склаве до Падеш”, споделиха  от ФК Спартак.

„В този мач нашите футболисти не играха на пълни обороти, защото им предстои отговорен мач в неделя, когато на стадиона в Разлог ще премерят сили с първенеца на група „Места” за определяне на областен първенец в АОГ през настоящото първенство”, сподели Благовест Стоицов-един от ръководителите на ФК Спортист-Падеш отс.Падеш.

Съгласно изискванията при победа на отбора на Спортист-Падеш срещу Места (Хаджидимово) те няма да имат право да участват в мачовете-баражи за влизане в ЮЗ Трета лига, защото нямат изградена ДЮШ. „На този етап нямаме амбиции за влизане в по-горната трета лига на българското първенство, защото трябва да отговорим на всички изисквания и една тогава може да се мисли за нещо повече”, допълни Благовест Стоицов.

Ташко СУЛЬОТОВ