Разложкото село Баня се готви за предстоящия “Празник на моето село”. Както повелява традицията, тази година, в първата събота на месец юли селцето, което е спа дестинация, ще се отдаде на веселие.

Мероприятията посветени на празника ще се проведат от 1 до 3 юли. На 3 юли 2021 г., от 18:30 часа на площада пред кметството ще започне празничната програма, ще звучат мелодични песни, ще се вият кръшни хора. За празничната атмосфера и за доброто настроение на жителите и гостите на село Баня ще допринесат самодейните състави към НЧ “Просвета-1908” и народният изпълнител Никола Тодоров. А за най-малките кметство Баня и НЧ “Просвета-1908” са подготвили еко поход и рисунка на асфалт. На 1 юли 2021г. (четвъртък), от 17:00 часа малки и големи ще могат да се включат в организирания еко поход под надслов “Легендите говорят за Баня”, а на 2 юли 2021г. (петък), от 16:30 часа децата ще рисуват върху асфалт в пространството около Старата българска баня. Всеки, който желае да се включи в организираните прояви трябва да заяви участие в читалището или на телефон: 0898772821 до 29 юни.

Празникът на курортното селце е повод много банялии, живеещи и работещи извън родното си село да се приберат, да се срещнат със своите близки и приятели, да се хванат на празничното хоро, да се повеселят.