Спецакция! Задържаха 15 издирвани лица в Дупница и Кюстендил

police

15 издирвани лица са установени по време на полицейска операция в Кюстендилско. Това съобщиха за Агенция “Фокус“ от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Специализираната полицейска операция се проведе на 17 януари. Нейната цел е предприемане на превантивни мерки по опазване на обществения ред, противодействие на незаконната миграция, употребата и разпространението на наркотични вещества, проверки по линия на “Икономическа полиция“ и издирване на лица.

Операцията е осъществена от служители на районните полицейски управления в Кюстендил и Дупница, Главна дирекция ” Жандармерия, специални операции и борба с тероризма, както и представители на Национална агенция за приходите.
На територията на двете районни управления са проверени 74 моторни превозни средства, 111 лица, установени са 15 лица, обявени за общодържавно издирване.
Образувано е 1 досъдебно производство в Районно управление – Дупница за престъпление, свързано с наркотици, проверени са 2 търговски обекта – в единия нарушения не са установени, в другия са осъществили действия по компетентност служители на НАП. Не са допуснати нарушения на обществения ред.