Не са установени нарушения от страна на персонала в МБАЛ-Благоевград при лечението на 43-годишната бременна в петия месец жена, която почина в болницата преди малко повече от седмица след усложнения, причинени от коронавируса. Това показва вътрешно болничната проверка, която беше разпоредена от директора на лечебното заведение Огнян Митев, съобщи БНТ.

Според него колегите му са действали правилно, като няма пропуски при лечението. След смъртта й проверка в многопрофилната болница извършиха и инспектори от Медицински надзор. Очаква се и тяхното становище. Младата жена от разложкото село Долно Драглище загуби битката за живота си на 13 март, след 5-дневно лечение в реанимацията на болницата. Преди да постъпи там, тя се е лекувала у дома.

„Жената все пак ходеше, но беше с тежък задух, беше с температура, с бърз тест, в реанимация, защото ние нямахме време“, разказа след смъртта й д-р Митев.

Близки на жената обаче обвиниха лекарите. Те разказаха, че във времето, в което тя е била в реанимация, по препоръка на медиците е трябвало да купуват и да носят лекарства.
„Това е изключено, просто не мога да си представя такова нещо. Какви лекарства трябва да купи? Имаме всичко“, категорично обаче отрече директорът на болницата.