Сребро и бронз за джудистите на “Велбъжд” Кюстендил от държавния шампионат в Перник

В събота и неделя се проведоха държавни лични шампионати по джудо за момчета и момичета и младежи и девойки в зала “Борис Гюдеров” в Перник. В надпреварата участие взеха състезатели на клуба по джудо и самбо “Велбъжд” Кюстендил, които се представиха успешно, спечелвайки сребро и бронз.

При момичетата най-добро представяне направи Георгия Димитрова, която в кат. 57 кг се нареди на 3-о място. Марая Ризова в кат. 48 кг остана на 7-о място.

При момчетата Лазар Тодоров, който е възпитаник на спортно училище “Васил Левски” остана на една победа от отличието. Той загуби битката за бронзовия медал и остана на 5-о място, като той е най-млад в кат. 60 кг., където участниците бяха 37.

Дария Драгоманска в кат. 32 кг направи две победи, но срещна трудности при следващите срещи и така остана на 13-о място.

258 младежи и 138 девойки от 43 клуба стартираха на държавния шампионат по джудо в Перник, а кюстенсилския клуб взе участие с 5 състезатели.

Възпитаничката на спортно училище ”Васил Левски” в Кюстендил- Моника Ангелова спечели среброто в кат. +78 кг. след изключително тежки борби. В същата категория Василена Бумбарска остана 13-та.

При младежите и тримата участници – Георги Аначков кат. 73 кг., Симеон Помпулуски кат. 81 кг и Кирил Колев кат. 100 кг се наредиха на 9-о място.

Краси Ценкова