Tuesday, July 23, 2024
HomeРегионИхтиманСтадион „Христо Ботев“ в Ихтиман с ново осветление

Стадион „Христо Ботев“ в Ихтиман с ново осветление

Новото осветление на стадион „Христо Ботев“ вече е факт, а средствата са от Капиталовата програма на Община Ихтиман за 2021 година. След като се сдоби с нова поливна система, нови скамейки и огради, тази година бяха поставени и 7 стълба, които осветяват лекоатлетическата писта, съобщиха от общинската администрация.

Поставените осветителни тела ще спомагат както сутрин, така и вечер на хората, които имат желание да тичат, но работното време не им го позволява през светлата част на денонощието. Вечер осветлението ще бъде спирано в 24:00 часа, а сутрин ще бъде пускано в 05:00 часа, докато се съмне.

На стадиона също така има видеонаблюдение, а във външната му част бяха извършени ремонтни дейности – асфалтиране и изцяло реновиране на детската площадка, допълниха още от общината.

За съжаление част от поставените по-рано скамейки бяха изпочупени, а пространството около тях е пълно с боклуци. В тази връзка от Община Ихтиман отправяме апел към гражданите да проявят отговорност при ползване на съоръженията, да ги съхраняват от повреди и да пазят чисти общинските пространства. От гражданската съвест на всички жители на общината, зависи те да бъдат използвани по-дълго време, призоваха от общинската администрация.

RELATED ARTICLES

Most Popular