Танчо Калпаков заяви, че във всеки мач ще се гони победа. Снимка: Името МАРЕК е религия

Дупничани нямат повече работа в Трета лига, категоричен е наставникът Т.Калпаков

В събота, 18 март, стартира втората фаза на първенството на ЮЗ Трета лига. Първа група е съставена от 10 отбора, които ще се борят за атакуване на челото на таблицата, даващо право за влизане във Втора професионална лига от следващото първенство.

На стадион „Бончук“ в град Дупница отборът на Марек ще домакинства на Септември (Симитли). Във временното класиране  отборът на Марек е с 21 точки, а този на Симитли – 6. Независимо от тази разлика в точките, наставникът на Марек Танчо Калпаков сподели: „Всеки мач за нас до края на втората фаза на първенството ще бъде оспорван. Не бива да подценяваме нито един отбор, напротив-трябва да покажем истинските си качества и да радваме ръководството и нашите фенове не само с разнообразна и качествена игра, но и с резултати. Във всеки мач ще водим битка за спечелване на три точки, като тя започва още в събота срещу отбора на Септември (Симитли). Колкото за мача за Купата на АФЛ, игран в Ботевград срещу местния Балкан, повече от ясно стана на всички хора, разбиращи от футбол, че ударението на мъжкия отбор на ФК Марек ще падне върху първенството сред първите десет тима. В Ботевград излязоха на терена предимно юноши от школата и четирима футболисти, играли по-малко в срещите от първата фаза от първенството по различни причини. Затова се стигна и до загуба в този мач.

„Имаме къса резервна скамейка. Ще ни бъде изключително трудно да бъдем на ниво в остатъка от срещите до края на първенството, но имаме  поставена цел, която ще направим всичко възможно да изпълним. Няма какво да прави Марек повече в Трета лига”, допълни Танчо Калпаков.

Старши треньорът на гостите Стефан Гошев сподели, че е доволен от представянето на неговите възпитаници, особено в края на първата фаза на първенството, когато в решителния мач срещу ЦСКА ІІ те са показали своя потенциал, който трябва да се доразвие в оставащите срещи през втората фаза на първенството, когато ще се срещат с изключително силни отбори.

Ташко СУЛЬОТОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here