Проектът за изграждане на ВиК Боровец на втори етап бе одобрен за финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Това съобщиха от общинската управа в Самоков.

Проектът е на стойност 2 606 580 лв. и предвижда изграждане на водопровод от 3 700 м и 232 метра канал. Втори етап обхваща района под Феста хотел, хотел „Свети Георги”, до Финландско селище. Този етап вече е изграден. В момента се работи на стария център на Боровец и всички хотели в района, до хотел „Калина”. На следващ етап ще се направи присъединяването на хотелите “Айсберг” и “Вила Парк”.


С подмяната на системата ще се включат обектите в канализацията, като отпадните води ще се отвеждат до пречиствателна станция „Яйцето”, ще се подмени изцяло водопровода и ще се извършат довършителни дейности на настилката.

Припомняме, че преди няколко години бе спечелен и изпълнен проект на ВиК Боровец на първи етап, като той включваше подмяна на водопровод и канал на централната част на курорта от хотел „Олимп” до „Мура” и „Ела”. С реализацията на втори етап на проекта ще бъде цялостно решен проблема с ВиК инфраструктурата в курорта.