Старшията на “Рилецо” Людмил Хаджисотиров: “Лукойл” е абсолютен фаворит за Купата!

33-15-02-liudmil-hadjisotirovСтарши треньорът на баскетболния “Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров-Удо коментира моментното състояние на подопечните си, шансовете на състава в четвъртфиналния сблъсък с “Балкан” от турнира за националната купа и кой е фаворит в надпреварата.

“В момента отборът е в добро състояние и няма контузени играчи. През миналата седмица имахме известни проблеми и не всички състезатели тренираха заедно, но сега са здрави. Подготвяме се с настроение и амбиция, няма никаква тежест от миналата година. Сега сме нов отбор, с други баскетболисти и сме в очакване на новото предизвикателство”, започна Удо.

“С Балкан сме абсолютно равностойни. Ботевградчани се представят доста добре до момента, даже над очакванията. Те играят добър баскетбол, но ние също имаме нашите силни страни и смятам, че сме в по-добър игрови ритъм в последните срещи. Това обаче няма значение, тъй като това е турнир, в който всички тръгват от изходно положение и нещата се решават в един мач. Ние се готвим нормално, спокойно и сме пределно мотивирани и мобилизирани”, допълни младият специалист.

“Лукойл Академик” винаги е фаворит у нас и това е нормално. Останалите тимове са с изравнени сили и това е доста сериозна предпоставка проявата да е изключително непредвидима и да се получат изненади. Ние реално загубихме от всеки отбор в лигата, освен “Левски”, и победихме всеки един. При всички положения надпреварата за Купата ще бъде доста атрактивна и интересна за феновете”, завърши наследилият Росен Барчовски на мостика на отбора спец.

 

На снимката: Людмил Хаджисотиров