Международният футболен съдия Стефан Апостолов от Симитли е взел решение да прекрати кариерата си. Апостолов, който е в ранглистата на ФИФА от 2017 година, е изпратил писмо до българската Съдийска комисия. В него депутатът описва мотивите си, като решението му е взето поради лични причини и заради контузията, която го извади от пролетния дял на първенството.
В писмото си Апостолов благодари на всички, с които е работил до момента в съдийството, както и на колегите си и им пожелава успехи по-нататък в кариерата. В началото на февруари той се подложи на операция на коляното и тази интервенция го извади от целия пролетен полусезон в Efbet лига.
Стефан Апостолов беше 4-ти в ранглистата на топарбитрите в България и на същата позиция в българската листа на ФИФА след Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Никола Попов. При това положение общо петима български главни рефери ще получават международни мачове до края на календарната година. Освен посочените трима, със значка на световната централа са още Волен Чинков и Драгомир Драганов.
До края на календарната 2020 година Съдийската комисия на БФС пък трябва да има готов вариант кой съдия ще влезе на мястото на Апостолов в квотата на България./БНР