Стотици зрители качиха адреналина заради най-добрите състезатели по мотокрос в Перник

Високи скорости, адреналин и най- добрите състезатели във всички класове бяха част от кръга от Републиканския шампионат по мотокрос, който се проведе в Перник. За състезанието в града пристигнаха 100 състезатели от над 20 клуба, както и представители от Гърция и Румъния, а стотици перничани и гости на града ни дойдоха на мотополигона над кв. “Мошино”, за да съпреживеят емоцията с тях. Двигател на събитието е клубът по мотокрос „M6 Yamaha Racing Team“, а Община Перник е съорганизатор.

Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков поздрави организаторите „M6 Yamaha Racing Team“ и по-специално Мартин Тодоров, които дадоха всичко от себе си и за втора година сътвориха това прекрасно състезание. „Спомням си времето, в което това място бе неравна и неугледна ливада, а сега ще приеме кръг от републиканския шампионат. Със своите над 100 участници и почти двукилометрово професионално изградено трасе състезанието вече е едно от най-мащабните събития на територията на общината. Заедно с организаторите ще го превърнем в едно от най-значимите в България“, каза още Жлябинков и пожела успех на всички участници.

Гост на откриването бе и Десислава Стойова – главен експерт “Спорт” в общинската администрация, която заедно с домакина Мартин Тодоров награди победителите в отделните класове.

Поредните си победи през сезона записаха Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ (МХ 1), Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ (МХ), Георги Иванов от „Ридо Самоков“ (МХ 250), Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ (МХ 2 и Junior), Веселин Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ (МХ Сеньор), Веселин Маринов от „Бургас мото“ (Сеньори над 55), Радостин Присадов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ (МХ 50), Георги Илиев от „Мотос спорт Варна“ (МХ 65) и Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ (МХ 85).

Призьорите получиха наградите си под формата на традиционния за Перник винкел, а организаторите проведоха и много игри с награди за публиката.

Следващият кръг от шампионата е в края на следващата седмица – 23 и 24 септември в Севлиево.