„Струма” победи с 4:2 „Яворница” като гост

При изключителен интерес се изигра мачът от 14-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на „Яворница” и „Струма” (Марикостиново). Както е известно, отборът на домакините е изграден от много добри футболисти, някои от тях преминали и през школата на ОФК „Беласица”. Невинаги нещата на терена се получават така, както желаят футболистите на Яворница, и то все заради фатални грешки или в защита, или заради неточен мерник на нападателите. Очакванията да нанесат загуба на единия от най-добрите отбори в групата обаче не се реализираха. В 7-ата минута при бърза контраатака на гостите Мариан Бъчваров откри резултата за 0:1. Четири минути по-късно Георги Бъчваров покачи на 0:2. В 37-ата минута Георги Младенов направи резултата класически – 0:3. За отбора на домакините през първата част на срещата не бяха точни Боби Яков, Васил Марков и Илия Ризов на два пъти.

През втората част на мача играта се водеше по-често в половината на гостите. Възпитаниците на Атанас Терзиев играеха много пестеливо и опитваха с бързи контраатаки да изненадат колегите си от Яворница. В 58-ата минута Йордан Папудов от отбора на домакините успя да намали резултата на 1:3. Десет минути по-късно Георги Младенов вкара още едно попадение за отбора на „Струма” и резултатът стана 1:4. В 75-ата минута след удар на Илия Ризов топката се отклони от защитник на гостите и резултатът бе намален на 2:4. При този резултат приключи мачът, ръководен отлично от съдийска бригада от Благоевград, начело с ръководещия във втора професионална лига Благой Манов.

С тази победа отборът на „Струма” (Марикостиново) запазва шансовете си за атакуване на първото място в таблицата през настоящото първенство.

„Играхме без невъзстановените от контузии от мача срещу „Подгорец” (Коларово) Марин Георгиев, Веселин Найденов, Кирил Камишев и Венци Митрев. Невъзстановен игра Георги Младенов. Доволен съм от ръководството на съдийската бригада, начело с Благой Манов. Според мен надиграхме тотално отбора на Яворница”, сподели Атанас Терзиев – треньор на „Струма”.

„Много добър мач на двата отбора. Имаше доста голови положения и пред двете врати. Колегите от Марикостиново си ги реализираха, а ние – не. През първото полувреме изпуснахме пет чисти голови положения, а през второто – шест. Веднъж гредата помогна на отбора на гостите след удар на Иван Танев. Чувстваше се осезателно отсъствието на четиримата основни състезатели Методи Стоименов-Гелс, Илиян Дереджиев, Веселин Танев и Борис Данчевски. Надявам се в събота, гостувайки в село Беласица, да победим местния тим. Изказвам своята благодарност и тази на колегите за отличното съдийство на тройката от Благоевград”, сподели играещият треньор на „Яворница” Боби Яков.

Ташко СУЛЬОТОВ