За „Ученик на годината“ бе отличена Магдалена Моралиева от XII „A“ клас

 

 

 

Изключително емоционален и празничен бе 11 май за ръководството, учителите и учениците на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли. По традиция на този ден в учебното заведение се организира голямо тържество, по време на което биват награждавани изявени учители и ученици, прославили училището и Община Симитли.

Празникът започна с поздравление от директора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли Таня Янкова, която подчерта, че учениците са стимула на учителите да продължават да работят и да изпълняват своята мисия – да обучават децата на община Симитли.

„Пожелавам на всички да носим светлината на писменото слово, да продължаваме да творим и да създаваме“, каза още тя и добави, че днешния ден е изпълнен с гордост за всички, защото биват изпращани и зрелостниците.

Поздравителни адреси по повод патронния празник на училището бяха прочетени от името на кмета Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров.

Празничната програма продължи с кратки музикални изпълнения на възпитаници на училището, след което се състоя ритуал по предаване на училищното знаме от дванадесетокласниците на единадесетокласиците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли.

Директорът на училището в Симитли Таня Янкова награди изявени учители и ученици за различни постижения в областта на науката и спорта.

От начален етап отличени бяха:

 

Сияна Иванова, III „В“ клас; Божидар Богомилов, III „В“ клас; Емили Илиева, III „В“ клас; Христо Стойчев, IV „Б“ клас; Васил Малинов, IV „Б“ клас; Радост Митревска, IV „Б“ клас; Цветелина Николова, IV „А“ клас; Николай Георгиев, IV „В“ клас; Денислава Малиновска, IV „В“ клас.

 

Награди получиха още:

 

Александър Тасев, V „А“ клас; Теодора Добринска, V „Б“ клас; Катерина Гиздова, V „Б“ клас; Йоанна – Александра Димитрова, V „Б“ клас; Лияна Йорданова, V „В“ клас; Любица Ортомарова, VI „A“ клас; Димитър Докузов, VI „A“ клас; Екатерина Еленкова, VII „A“ клас; Ивана Димитрова, X „A“ клас; Ивайла Сандва, , X „A“ клас; Михаела Методиева, , XII „A“ клас; Димитър Грозданов, , XII „Б“ клас; Йордан Пелтешки, , XII „Б“ клас.

 

Отличия бяха връчени и за отличен успех:

 

  1. Магдалена Моралиева – XII „A“ клас;
  2. Петя Цонева – XII „A“ клас;
  3. Михаела Методиева, XII „A“ клас;
  4. Надя Филипова, XII „A“ клас;
  5. Радослава Янчева, XII „A“ клас;
  6. Теодора Червенкова, XII „A“ клас.

 

За „Ученик на годината“ бе отличена Магдалена Моралиева от XII „A“ клас.

 

Всички ученици, наградени от училищното ръководство получиха подаръци. За част от тях бяха подготвени и грамоти, както и купи и плакети за специални заслуги.

Освен изявените ученици, признание получиха и няколко учители:

 

Г-жа Мария Шалдева; г-жа Величка Димитрова; г-жа Ангелина Василева; г-жа Ирина Кльонтова.

Празникът на училището в Симитли уважиха: зам.-кметът на Евгения Георгиева, председателят на Общински съвет Вилимир Александров, главният секретар Гергана Стоименова и служители на Общинска администрация.

Тържествата по повод патронния празник на учебното заведение продължиха  с раздаване на курбан за здраве.