Окръжен съд-Кюстендил измени мярка за неотклонение от „Домашен арест“ в „Парична гаранция“, в размер на 6 000 лв., по отношение на 42- годишния Р. М.  от Дупница.

Съдът счете, че и към настоящия момент продължава да съществува обосновано предположение, че обвиняемият е участвал в инкриминираните деяния, но че реалната опасност да извърши престъпление не е със същия интензитет, както при вземането на първоначалната мярка за неотклонение, тъй като е изключена вероятността да повлияе на разследването. Обвиняемият е неосъждан, не е с висока степен на обществена опасност, грижи се за непълнолетно дете. Трудово зает е и се е установил постоянно в гр. Дупница, пише още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил. Определението, с което мярката за неотклонение по отношение на обвиняемия Р. М . от Дупница се изменя от „Домашен арест“ в „Парична гаранция“, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд, в 3-дневен срок.

Припомняме, че лицето бе привлечено като обвиняем от Специализираната прокуратура, за участие в организирана престъпна група за държане на акцизни стоки – цигари без бандерол и разпространението им, предимно на територията на областите Благоевград и Кюстендил (престъпления по чл. 321 и чл. 234, ал. 2 от НК). Четирима обвинени бяха задържани на 31.05.2022 г. и 01.06. 2022 г. при специализирана полицейска операция на служители от сектор БОП-Благоевград под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Считано от 02.06.2022 г., с определение на Специализирания наказателен съд, обвиняемият Р. М. е с мярка за неотклонение „Домашен арест“, като със същото определение е взета МНО „Домашен арест“ и по отношение на Ц. В. от Дупница.