Съсипана покъщнина и боклуци се трупат около прелялата р. Боклуджа, самоковци: Общината няма ли да помогне в извозването, носи се ужасна смрад

 

Мостът срещу панорамния път на Ридо се държи на косъм, предупредиха Албена Манолова и Антон Георгиев

Покъщнина и боклуци десети ден се трупат около река Боклуджа, която заля Самоков при адския порой. Много от къщите под Ридо бяха наводнени миналия понеделник.  „Вероятно съсипаните вещи са били много и хората не са имали възможност да си ги закарат на сметището. Не е ли редно Общината да ги извози, все пак става дума за бедствие?“ , питат самоковци в сигнал до в.“Вяра“.  „Вече една седмица няма кой да мине и да събере боклуците. Ще ви помолим за бърза реакция. В тази жега се носи ужасна смрад, ще тръгнат зарази и едва ли на някой му е приятна тази гледка“ – пише до Общината Йоана Добруджанска.

„Не е ли срамота? Дни наред няма кой да мине да събере боклуците. Минаха веднъж и събраха само едрите неща, а останалото се трупа. Дават го отново да вали, пак ще се разнесе всичко. Ами жегата? Ще плъзнат зарази! Молим да се реагира по-скоро, защото има още доста за изхвърляне, а място няма“ – пише до Общината и Николета Околска.

„Мостът срещу панорамния път на Ридо се държи на косъм. Не е ли необходимо да се поставят предупредителни табели и да се ограничи достъпът през него? Дали не е опасен за преминаващите по-тежки превозни средства?“ – подават информация до редакцията ни Албена Манолова и Антон Георгиев.

Очакванията на самоковци са да се вземат мерки от хората, работещи в Община Самоков и от местния градоначалник.

Марияна Вучова