Много красота, страст, нежност, в един почти двучасов концерт, по време на който публиката остана без дъх, влизайки в нови и нови теротирии на тангото. Концертът, посветен на 100-годишнината от рождението на краля на тангото Астор Пиацола, постави началото на юбилейния сезон на Камерна опера Благоевград.

Освен музика от Астор Пиацола публиката имаше възможност да чуе и музика на други композитори, както и авторска музика на самия диригент Мелани Местре, от Испания, който солира на пиано. Сред специалните гост-солисти бяха Хосе Алехо – цигулка, от Мексико и Ана Туркал – виолончело, от Хърватия. Към велоколепието на концерта допълниха студентите от специалност “Съвременна хореография” в Югозападен университет “Неофит Рилски”. Водещият Станислав Кимчев поднесе интересна информация за произведенията.

“Преживяла и години на възход, и години на застой, Камерна опера Благоевград празнува своята 50-а годишнина. В този празничен ден имам честта и удоволствието от името на кмета на община Благоевград г-н Илко Стоянов да благодаря на всички, преминали през историята на Камерна опера Благоевград и да пожелая на всички, които с в нейното настояще и градят нейното бъдеще, да следват и отстояват мисията си на творци с високи цели!” – каза Силвия Домозетска, директор дирекция “Култура” в Община Благоевград.

Краят на концерта се превърна в един много дълъг бис, а емоциите на публиката дълго се споделяха в социалните мрежи.