С победа над „Марек” прекадетите на „Сливнишки герой” грабнаха купата на губернатора на Перник Ирена Соколова

 

Волейболистите от „Сливнишки герой” са победителите в първия турнир „Това е моята игра” за купата на областния управител на област Перник Ирена Соколова. Младите спортисти спечелиха финалния двубой срещу ВК „Марек”.

Тимът от ВК „Миньор” пък остана на трето място, след като надигра гостите от ВК „Пирин”, класирали се на четвърти.

Всички отбори показаха завидни умения в отборната игра и бяха наградени с купи, подсигурени от областния управител. За отличилите се играчи Ирена Соколова беше предвидила и индивидуални награди. Бяха раздадени призове за най-полезен играч, най-добър нападател, най-добър разпределител, най-добър блокировач, най-добър изпълнител на начален удар и най-добро либеро. Специална награда за най-техничен и атрактивен играч и подаръци за всички младежи бяха дадени от името на спонсорите.

Волейболната надпревара е за прекадети от регион Струма. “Това е моята игра” се провежда под егидата на областните управители от Югозападния район – Перник, Благоевград, Кюстендил и София област.

Първото издание се организира от областния управител на област Перник Ирена Соколова. Домакинството ще бъде ротационно, като щафетата поема област Благоевград.

«Днес даваме старт на провеждането на турнира за купата на областния управител и заедно с моите колеги сме убедени, че той ще се превърне в традиция, защото това е изкушение за всички нас, хората които обичаме тази игра. Идеята за провеждането на турнира цели да популяризира този атрактивен спорт сред децата и младежите. Чрез него да дадем възможност всеки младеж да покаже и развие своите умения в духа на екипната работа, съпричастността и спортсменството», откри турнира Ирена Соколова.

Специални гости на откриването бяха областният управител на област Благоевград Бисер Михайлов, Борислав Кьосев – вицепрезидент и член на управителния съвет на Националната федерация по волейбол, Евгени Иванов – директор на Националната волейболна лига, Мартин Стоев – дългогодишен национален състезател и бивш треньор на националния ни отбор, Петьо Драгиев – старши трениьор на ВК «Миньор» Перник.

В зала “Борис Гюдеров” сили мериха четири отбора, домакините от ВК «Миньор» и гостите от ВК «Сливнишки герой» (гр. Сливница), ВК «Пирин» (гр. Разлог), ВК « Марек»(гр. Дупница).