С побутване от лидера на ДПС в Сандански А. Костадинов К. Нинова вкара през задния вход д-р Г. Алексиев в листите на БСП

 

MINOLTA DIGITAL CAMERA
Аспарух Костадинов

Гласят дясната ръка на лидера на ДПС в Сандански – бизнесмена Аспарух Костадинов, известен с прякора Пухи – д-р Георги Алексиев, за четвърти в кандидатдепутатската листа на БСП за Благоевградско. Тази новина взриви от негодувание не само социалистите в Сандански, но и в целия Югозапад.

35-01-02-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%b5%d0%b2
Д-р Г. Алексиев

„Потресени сме. Нали лидерът Корнелия Нинова заяви, че при никакви условия няма да се коалира с ДПС? Какво прави в листата човекът на Аспарух Костадинов?”, звъняха редови членове на БСП в редакцията. Съветникът от БСП-Сандански Антон Ризов не си вдигна телефона, общинският председател на БСП Снежана Стоянова също запази гробно мълчание по темата.

35-01-02

В БСП – Сандански са бесни, тъй като д-р Георги Алексиев е общински съветник от местна коалиция, която използва регистрацията на ДПС и в чиято листа на местните избори втори беше лидерът Аспарух Костадинов, Алексиев пък беше водач. Сега Пухи е уредил чрез Корнелия Нинова Алексиев да е в кандидатдепутатската листа през задния вход, без кандидатурата да е гласувана от местните социалисти на пленум. В града се коментира, че Нинова е много близка и поддържа дългогодишно приятелство със семейството на Аспарух Костадинов и по- специално с неговия брат Динко, който беше застрелян пред НДК преди повече от 5 години. Ако Алексиев влезе в парламента, Пухи веднага сяда в неговия стол като съветник.