Лида Виденова получи награда от ДСХ за най-дългогодишна потребителка на институцията

Конкурсът Мис Баба и Мистър Дядо 2021 г. насити с незабравими емоции, сълзи от щастие и добро настроение Дома за стари хора “Свети Иван Рилски” в Радомир. Ежегодният конкурс донесе много вълнение и за участници, и за публика. Накрая всички заедно се повеселиха и на сладоледеното парти.

Под съпровод от бурни овации с приз „Мис и Мистър ДСХ 2021 г.” бяха отличени Зора Ризова и Петър Сичанов. Лида Виденова пък беше наградена от екипа на ДСХ като най-дългогодишна потребителка на институцията. Тя живее там от цели 21 години. Празникът за чаровните възрастни хора премина под мотото – здраве, шарено настроение и слънчеви усмивки.

“Участниците се записват предварително. Минават по червения килим и се представят с песни, стихове и вицове. Журито се състои от трудотерапевтите в дома. Тази година за победители бяха избрани Петър Сичанов, който е в дома отскоро. За мис беше избрана Зора Ризова, наша дългогодишна потребителка.

Тя е и една от най-колоритните дами в дома. Зора се представи с 3 народни песни. Петър спечели журито с пожеланието си към потребителите и екипа на ДСХ и със своята усмивка. Лида Виденова е потребител на институцията от 21 години. Тя е всеобща любимка както на персонала, така и на останалите домуващи. Лида беше наградена с дамска чанта за през рамо, което е любимият й аксесоар. Сълзите в очите й издаваха щастието от уважението, което получи. Всички потребители бяха почерпени със сладолед”, разказаха за “Вяра” от дома в Радомир.

Силвия БОРИСОВА