С 3 ретро автомобила Стоян Петрунов спечели купата на общината на ретро парада в Благоевград, К. Калонски от Перник: Реставрирах ягуара 3 г., вдига до 250 км в час

 

Бончо Делчев грабна голямата награда в Банско, пристигна специално от Лондон с „Шевролет Корвет”

Татуистът Ивайло Цветков-Цеката от Кюстендил и дупничанинът Любомир Цветков също участваха в дефилето

Колекционерът Стоян Петрунов от София доведе три автомобилни бижута на ретро парада в Благоевград и спечели купата на община Благоевград. 14-ият парад на ретро автомобили се проведе в съботния ден на площад „Македония” в Благоевград, където дефилираха и мотоциклети. Стотици дойдоха да се насладят на старите возила. Победителят Петрунов участва с “Ягуар” от 1968 г., “Бентли” от 1954 г. и “Волво”.

С ягуара Петрунов спечели и парада през 2013 г. в Благоевград. Калоян Кальонски от Перник е вдъхнал нов живот на ягуара – реставрирал го е в продължение на 3 години и разкри, че вдига до 250 км в час. “Това е скъпо удоволствие, но си струва”, сподели победителят. В парада бяха включени коли и мотори от цяла България. Инициативата бе организирана от автомобилен и мотоциклетен ретро клуб “Пирин”, с подкрепата на община Благоевград. На парада участие взе и дупничанинът Любомир Цветков със „Ситроен СV 4”, който пък миналата година взе голямата награда на ретро парада в Сандански. Татуистът Ивайло Цветков-Цеката от Кюстендил, който живее в Благоевград, също не пропусна парада. 

Банско бе следващата спирка на парада. На централния площад паркираха над 80 автомобила и мотоциклета. Парадът успя да привлече десетки жители и гости на града, които разгледаха отблизо редките и скъпи возила. Зам.-кметът на Банско Ивайло Ръхов приветства публика и участвици с добре дошли. „Събития, които заслужено биват помествани в културния афиш на града. Надявам се традицията да продължи, а броят на участниците да расте с всяка следваща година”, добави още заместникът на Икономов. Бончо Делчев грабна голямата награда на община Банско, която му бе връчена лично от зам.-кмета Ръхов. Делчев е собственик на „Корвет” и пристигна специално от Лондон, за да участва в парада. С купи бяха удостоени и гостите от Сърбия – Деян Стебич с „Триумф”, и Владимир Поляк със „Застава 750” от 1964 година.