Превозвачи: Не се справяме с разходите. Всичко се увеличи, цените на горивата скочиха драстично

Увеличение на цените на таксиметровите услуги искат превозвачите в Бобов дол. Настоява се за увеличение  от 20 до 37, 5 %, както и за добавка, каквато сега не се плаща от пътниците. Искането е свързано със завишените цени на горивата в страната, които за полугодието са нараснали средно с 31%, и е внесено в общината на миньорския град. Предложението е максималните цени на таксиметров превоз на пътници за километър пробег да бъдат 1.10 лв. за дневна тарифа и 1.20 лв.  за нощна тарифа. Предлага се първоначалната такса при дневна тарифа да стане 1.60 лв., а за нощна тарифа -1.80 лв. Предложената цена за престой е 50 ст., а добавката- 2.00 лв.

В момента максималните цени на таксиметров превоз на пътници са: при дневна тарифа за един километър пробег – 80 ст.; при нощна тарифа за километър пробег – 85 ст.. Първоначалната такса при дневна тарифа е 1,30 лв., при нощна тарифа – 1,50 лв., а цената за престой е 30 ст.

Сега минималните цени за таксиметров превоз на пътници са: при дневна тарифа за километър пробег – 50 ст.; при нощна тарифа за километър пробег – 60 ст. Първоначалната такса при дневна тарифа е 1,00 лв.,  при нощна тарифа – 1,20 лв., а цената за престой е 20 ст.

Настоящите цени са определени с решение на  Общинския съвет от 30 юни миналата година.

„Стандартът на живот стана такъв, че не можем да се справим с ежедневните си разходи. Цените на горивата скочиха драстично, от 2 лв. дизеловото гориво се увеличи на 3, 50. А не са само горивата – поскъпна поддръжката, майсторите също вдигнаха цените. Всичко е по-скъпо. Ние не сме променяли тарифата от миналата година”, коментираха от бранша. В момента в Бобов дол работят 14 таксита.

Цената може да се увеличи, ако разрешат общинските съветници. Те ще разгледат предложението на  общинската администрация на заседанието си на 30 юни.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here